Wonen

Stichting vo Coach biedt woonzorg op twee locaties, namelijk in Ochten en in Tiel. Op de locatie Tiel wordt zelfstandigheidstraining gegeven. Het betreft wonen, exclusief behandeling. Jongeren kunnen om verschillende redenen worden aangemeld, bijvoorbeeld omdat er onderling veel spanningen zijn in de thuissituatie of omdat een jongere vastloopt in de ontwikkeling naar zelfstandigheid. Het kan zijn dat er na een tijdje wordt besloten dat de jongere terug gaat naar zijn of haar ouders, omdat het contact is hersteld.

Op de locatie in Ochten kun je terecht met een PGB. Ook hier wordt er gewerkt aan / naar meer zelfstandigheid.

Anderen zullen vanuit het begeleid wonen doorstromen naar een zelfstandige woning, met of zonder ambulante begeleiding. Per bewoner wordt er een individueel handelingsplan opgesteld, waarbij er gekeken wordt waar de ondersteuningsvraag van deze persoon ligt en welke ondersteuning daarbij gewenst is. De wensen en behoeften van de bewoner staan hierbij centraal.

Woonkamer
Woonkamer2

Het wonen in Tiel biedt twee verschillende vormen van ondersteuning. Allereerst is er het woonhuis, waar plek is voor 5 jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud. Op deze locatie is er 24/7 iemand van de begeleiding aanwezig. De ondersteuning is gericht op zelfstandigheidstraining. Elke bewoner neemt deel aan de huishoudelijke taken die komen kijken bij het hebben van een eigen woonplek. De begeleiding ondersteunt de jongeren bij het plannen en uitvoeren van deze taken. Naast de zelfstandigheidstraining, is er ook aandacht voor de dag invulling van de bewoners. Dit kan zijn het stimuleren om naar school te gaan, het helpen solliciteren naar een (bij)baan of het zoeken naar een stage. Tevens is er aandacht voor het aangeven van de eigen grenzen, het contact maken met anderen en het emotioneel welzijn van de bewoners.

Naast het woonhuis zijn er enkele zelfstandige appartementen op hetzelfde terrein aanwezig. Deze appartementen kunnen als vervolgstap na het woonhuis gebruikt worden. De bewoners van de appartementen beschikken over een redelijke mate van zelfstandigheid. Er worden verschillende momenten per week gepland, waarop de begeleiding plaats vindt. Zij kunnen tevens ten alle tijden terugvallen op de begeleiding, die 24/7 aanwezig is. De ondersteuning is gericht op het verder ontwikkelen van de zelfstandigheidstraining en het oefenen hoe de jongere een woning kan onderhouden. Ook bij de appartementen is er aandacht voor werk en opleiding.

De woonlocatie van Stichting vo Coach in Ochten staat in een rustige woonwijk. Het is een huis met beneden een keuken, toilet, eetgedeelte en zitkamer. Ook heeft de locatie een eigen achtertuin, waar je heerlijk kunt zitten. De bovenverdieping is extra groot, doordat de bovenverdieping van de buren bij ons woonhuis zit. Hierdoor zijn er vier grote slaap-woonkamers aanwezig. Elke slaapkamer heeft een apart slaapgedeelte en een gedeelte waar je rustig kunt zitten of televisie kijken. Op de bovenverdieping is ook de badkamer en een apart toilet aanwezig.

Alle bewoners van het woonhuis in Ochten hebben de minimale leeftijd van 18 jaar. Om het wonen voor iedereen zo prettig mogelijk te maken, is het niet toegestaan om onder invloed van alcohol of drugs op de locatie aanwezig zijn. In het woonhuis woon je samen met drie andere bewoners. Daarom deel je de verantwoordelijkheid over de taken die horen bij het samenwonen. Zo heeft iedere bewoner een eigen kookdag. Natuurlijk mag je ook gezamenlijk een lekkere maaltijd bereiden.

De begeleiding is op vastgestelde tijden aanwezig, van maandag tot en met vrijdag. De begeleiding kan jou ondersteunen bij dingen die jij misschien lastig vindt. Denk hierbij aan het overzicht in de administratie houden, het vinden van een leuke baan, het bijhouden van een planning of het leren koken van een nieuwe maaltijd. Natuurlijk zijn de begeleiders ook benieuwd naar wat je al goed kan! Het kan zijn dat je iemand nodig hebt op het moment dat er even geen begeleiding aanwezig is. Er is dan altijd iemand te bereiken aan wie je je vraag kan stellen. Als het nodig is dat er iemand naar het woonhuis toe komt, is dit altijd mogelijk. Het doel van de locatie is dat iedereen zo prettig mogelijk kan wonen. Misschien is dit een plek waar je voor langere tijd wilt blijven, of is de locatie voor jou geschikt als een tussenstap richting meer zelfstandigheid. Beide opties zijn mogelijk op onze locatie in Ochten.

Voor aanmelden of informatie over wonen bij Stichting vo Coach kun je contact opnemen met Marloes Mattijssen, orthopedagoog wonen bij Stichting vo Coach. Zij is te bereiken via m.mattijssen@vo-coach.nl

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Je naam

Je telefoonnummer